Bananencake met chocolate chips

Ik heb veel verschillende bananencakes geproefd in mijn leven en dit is toch echt mijn favoriet – goddelijk! En ook nog eens vegan. Guilty-pleasure!

Ingrediënten
3 rijpe bananen
230 g speltbloem
200 g kokosbloesemsuiker
1 tl bakingsoda
1 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
4 el amandel- of havermelk
3 el kokosolie – ontgeurd en gesmolten
100 g chocolade – puur (of melk) – up to you – grof gesneden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pureer de bananen of prak ze fijn in een kom.
Doe de bloem, suiker, bakingsoda, bakpoeder en kaneel in een andere kom en mix met een garde zodat er geen klonten zijn. Voeg de plantaardige melk en kokosolie toe en mix goed. Klop de banaan erdoorheen. Voeg de chocolade stukjes erbij en mix alles nog een keer goed door. Giet het beslag in een (siliconen) cake vorm.

Bak voor 45-50 minuten in de oven. Persoonlijk houd ik van zachte, ‘gooey’ cake, dus ik houd meestal 40-45 minuten aan. Dit is ook afhankelijk van je oven.

Enjoy!

Dit recept komt uit het kookboek ‘Quick & Easy’ van deliciously ella.