Boerenkoolchips

Boerenkoolchips zijn een leuke, gezonde afwisseling voor chips. Als jullie mij goed kennen, dan weet je dat borrelen echt mijn ding is. Een mooie aanwinst voor mijn collectie borrelhapjes. Deze ‘chips’ worden knapperig in de oven en hebben een lekkere, zoutige bite door de sojasaus. Een verantwoorde snack – top!

Ik heb het recept van Rens Kroes aangehouden uit haar kookboek Powerfood – maar ik ben zelf wat royaler in de hoeveelheden – the story of my life.

Ingrediƫnten
300 g boerenkoolbladeren
1 el olijfolie
1 tl sojasaus/tamari
1 tl sesamzaad

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Scheur de blaadjes van de boerenkool stengels af en verwijder het harde, middelste gedeelte. Was en droog de bladeren. Scheur de blaadjes tot hapklare stukjes. Doe ze in een kom met olijfolie en sojasaus. Hussel ze door elkaar. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met sesamzaadjes. Zet de bakplaat in de oven. Baktijd varieert tussen de 6 en 10 minuten – ze moeten knapperig worden. Houd ze in de gaten, zodat ze niet aanbranden.

Enjoy!

De schaal op de foto is van Catchii Homeware.