Duivelse eieren

Duivelse eieren… een gevuld eitje doet me denken aan borrels in de ‘80’s die mijn ouders toen gaven. Beetje fout, maar wel erg lekker. Dit zijn gevulde eieren 2.0 – lekker pittig met harissa en za’atar. En een sesam randje. Een feestelijk borrelhapje dus.

4 hard gekookte eieren
1 el harissa
1 el crème fraiche
1 el mayonnaise
1 el citroensap
1 tl za’atar
1/2 tl paprikapoeder
Zout en peper

1 el zwarte sesamzaadjes
1 el sesamzaadjes

Schil de eieren en snijd ze doormidden. Haal het eigeel eruit en prak deze fijn met de rest van de ingrediënten. Meng tot een smeuïg prutje.
Strooi de sesamzaadjes op een bord en dip de eieren erin zodat ze een mooi laagje krijgen. Vul de eieren met een theelepel of handiger met spuitzak.

Enjoy!

Dit recept heb ik uit het geweldige kookboek TLV van Jigel Krant.