Halloumi salade met chipotle dressing

Voor wie halloumi nog niet kent, het is een traditionele, ongerijpte kaas van Cypriotische oorsprong. Opvallend is dat het niet smelt, ideaal om te grillen dus. Het is zacht van smaak, zo zacht dat ‘ie best wel opgepimpt mag worden vind ik…

Daarom is deze halloumi salade met chipotle dressing zo’n topper! De gerookte jalapeñopeper saus geeft de salade een lekkere bite.

1 pak halloumi
4 handjes rucola
1 rode ui, gehalveerd en in ringen
2 handjes groene asperges (kleintjes of grote gehalveerd)
450 g tuinbonen (diepvries), gekookt
2 volle el semi-gedroogde tomaatjes, gehalveerd
1 knoflookteen, geperst
2 el citroensap
4 tl chipotlepasta/saus
1 handje verse koriander, gescheurd
Extra vierge olijfolie
Zeezout en peper

Snijd de halloumi in de breedte in plakken van 1 cm. Meng in een schaal 4 el olijfolie met de chipotlesaus. Voeg de halloumi toe en bedek de plakken met de saus, zet het apart om te marineren.

Verwarm de grillpan. Grill de asperges. Kook intussen de tuinbonen beetgaar.

Verdeel de rucola over een schaal en bestrooi met de asperges, tuinbonen, tomaatjes en rode ui.

Neem de halloumi uit de marinade. Grill de plakken ong. 3 min., keer halverwege. Door de stevigheid van de kaas krijg je van die mooie grillstreepjes.

Meng de resterende marinade met het citroensap, de knoflook en zout en peper tot een dressing. Voeg eventueel meer chipotle toe als je van extra pittig en rokerig houdt.
Leg de plakken halloumi op de schaal en besprenkel met de chipotle dressing. Strooi de korianderblaadjes erover.

Enjoy!