Marokkaanse harira soep (vegetarisch)

Dit is zo’n heerlijke, hartverwarmende soep. Als je de soep bereidt, dan ruikt je keuken naar alle bijzondere kruiden. Vooral de kaneel geeft deze soep dat verwarmende gevoel. Ideaal als maaltijdsoep en de volgende dag is ‘ie nog lekkerder… Authentieke harira soep bevat lamsvlees, maar ik maak graag een vegetarische variant.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

1 kop gedroogde linzen of linzen uit een glazen pot (goed afspoelen)
1 kop gedroogde kikkererwten, deze moeten eerst 6-8 uur geweekt worden of kikkererwten uit een glazen pot (goed afspoelen)
6 tomaten, in blokjes gesneden of 1 blik met tomatenblokjes
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 ui, fijngesneden
2 cm verse gember, geschild en fijngesneden
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl kaneel
1 tl laos
1 tl kurkuma
2 biologisch groente bouillonblokjes + 1 l water
1 handje verse koriander
1 el olijfolie
extra vierge olijfolie

Bereiding
Kook de linzen en kikkererwten in 2 aparte pannen totdat ze gaar zijn. In een grote soeppan fruit je de fijn gesneden ui aan in 1 el olijfolie. Voeg de kruiden toe die je zelf hebt fijngemalen in een vijzel of al gemalen in huis hebt. Laat het opgeuren.

Voeg daarna de paprika, tomaten blokjes en de verse gember toe. Laat het sudderen. Voeg daarna de linzen en kikkererwten toe met 1 l water en de bouillonblokjes. Laat de soep nog op matig vuur koken voor 15 minuten. Daarna pureer je de soep, niet helemaal fijn, het is een grove soep. Eventueel zout en peper naar smaak.

Voor het serveren doe je een scheutje extra vierge olijfolie in de kom met verse koriander eroverheen.

Enjoy!