Voor 2 personen
Fruit de sjalot, knoflook, gember en chilivlokken aan voor 3 minuten in een scheutje olie in een (gietijzeren) pan. Hier ga je de bouillon in maken. Voeg de bouillon, kokosmelk en sojasaus toe. Meng met een hand garde de miso pasta en gochujang erdoorheen en laat nog 10 minuten pruttelen om middelhoog vuur.
Kook in de tussentijd de eieren – 6,5 minuten – dan zijn ze perfect! Kook de ramen volgens de verpakking en terwijl die kookt, doe je de spinazie en shiitake met 1 el sesamolie in de bouillon om kort mee te koken.
Verwarm je kommen (ramen moet lekker warm zijn) en verdeel de noedels over de kommen en giet de hete bouillon eroverheen met een soeplepel. Garneer met de gehalveerde eieren, lente-ui ringen, koriander en sesamzaadjes.
Je kan met ramen net zoveel groente erin stoppen als je wilt, hier zou je nog paksoi eraan toe kunnen voegen. Of tofu. Reepjes kip kan ook, maar ik vind persoonlijk de vega versie heerlijk. Een rijk gevulde kom comfort food.
Enjoy!