Vega pokébowl

Pokébowls maak ik vaak en graag, dan kijk ik wat ik in huis heb en knal ik alles in een kom. Wel met liefde natuurlijk. Het is een leuke variatie op een salade voor de lunch en dus een goede manier om veel groenten binnen te krijgen. Ik houd van de Aziatische keuken en heb een mooie combinatie voor een vega pokébowl voor je samengesteld.

Voor 1 persoon
5 el sushirijst – hier meng je een scheutje rijstazijn doorheen
Plukje wortel julienne
1/5 komkommer in blokjes
4 radijsjes – in kwarten
1 el edamame bonen – die kun je bij de vers afdeling kopen van de supermarkt
1/2 avocado in blokjes
1/2 lente-ui in ringen
1/2 nori vel – in reepjes geknipt
(Zwarte) sesamzaadjes
Sojasaus
Srirachasaus – spicy!
Optioneel: gebakken uitjes

Bereiding
Kook de sushirijst volgens de verpakking. Of gebruik een restje rijst als je die nog hebt. Je kunt ervoor kiezen om de basis van de pokébowl voor de helft met rijst en de andere helft met sla te maken, als je niet teveel rijst wilt.
Voeg alle andere goodies toe aan de kom. Besprenkel met sesamzaadjes en doe er sojasaus en voor spicy liefhebbers: srirachasaus erover. Ik vind het lekker om er knapperige gebakken uitjes over heen te doen.

Ik maak meestal de helft van de verpakking van de sushirijst en doe de rest met 1 el rijstazijn in een tupperware in de ijskast. Dit blijft een paar dagen goed. Dan varieer ik de dag erna met de ingrediënten van de pokébowl – afhankelijk van wat ik in huis heb.

Enjoy!