Zeebaars met een venkelsalade en geroosterde tomaatjes

Dit recept heb ik bedacht voor de zomercollectie van het mooie, kleurrijke servies van Catchii. Wij zijn een leuke samenwerking aangegaan en ik wilde voor mij typisch Italiaanse smaken met elkaar combineren voor op de vrolijke borden van hun Amalfi Coast Lemons lijn.

Voor mij is Italiaans eten simpel en puur. Ik heb daarom voor venkel, tomaten en vis gekozen. De anijsachtige smaak van venkel past perfect bij vis. De knapperige venkel is heerlijk met olijfolie, citroensap en peterselie. Dit is een frisse salade die heel goed samengaat met zeebaars en de zoete oven geroosterde tomaatjes.

Voor 4 personen

Ingrediënten

4 zeebaars filets
1 grote venkelknol
1 citroen
Handje platte peterselie
1 tl venkelzaadjes
Een paar trossen cherry tomaatjes – verschillende kleuren
1 tl gedroogd oregano
Extra vierge olijfolie
Zeezout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de boven- en onderkant van de venkelknol eraf. Snijd het vervolgens in dunne plakken (eventueel met een mandoline). Hak de peterselie grof.

Rasp de citroen fijntjes en zet dit apart. Knijp ½ citroen uit en meng met 3 el olijfolie en
zout en peper. Hussel de venkelplakjes in een kom door elkaar met de citroen dressing.

Leg de tomaatjes in hun geheel met tros in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie, oregano, zout en peper en zet in de oven voor 10-15 minuten – afhankelijk van hoe je ze wilt hebben.

Besprenkel de zeebaarsfilets met citroenrasp, venkelzaad, olijfolie en peper. Deze kun je bereiden hoe je die het liefst wilt – stomen, bakken in de pan of in de oven. Ik heb ze 10 minuten in de oven gedaan met de vel naar boven op 180 graden en 5 minuten onder de grill (let goed op, gaat hard).

Enjoy!