Geroosterde tomaten met gember, chili en knoflook

Dit recept bevat 4 ingrediënten die ik eigenlijk wel altijd in huis heb. Tomaten, knoflook, chili en gember. Met weinig, maar goede ingrediënten een gerecht maken, daar word ik blij van. Zo simpel, maar wat een smaakexplosie!

Ingrediënten
Voor 4 personen

75 ml olijfolie
3-4 milde rode chilipepers, zonder zaadlijsten en zaadjes, in ringetjes gesneden
8 tenen knoflook, in dunne plakjes
4 cm verse gemberwortel, geschild, in dunne reepjes gesneden
20 g fijngehakte koriandersteeltjes + wat blaadjes om te garneren (5 g)
1 kg vleestomaten in plakken van 1 cm dikte gesneden
1 dessertlepel zwart mosterdzaad, licht geroosterd
(zee)zout vlokken en versgemalen zwarte peper

Bereiding
Verhit de grill van de oven op de hoogste stand.

Giet de olijfolie in een pan en zet op halfhoog vuur. Voeg de chilipepers, knoflook en gember toe, laat alles 5 minuten zachtjes fruiten. Roer af en toe, tot de knoflook begint te kleuren. Laat ze niet te bruin worden, anders zijn ze bitter. Doe de koriandersteeltjes in de pan en fruit nog 2-3 minuten mee, tot de knoflook licht goudbruin is en de chilipeper lekker geurt. Schep de smaakmakers met een schuimspaan uit de pan en zet apart. Of giet ze door een vergiet. Bewaar de olie!
Leg de plakken tomaat op een met bakpapier bedekte bakplaat, laat ze elkaar niet overlappen. Bestrijk de tomaat met 2 el van de geurige olie en bestrooi met wat zout en royaal met zwarte peper. Zet de bakplaat 5 cm onder de grill en rooster de tomaten 10-12 minuten tot ze gekleurd zijn. Haal de tomaten uit de oven, giet de overgebleven olie erover, bestrooi ze met de knoflook, chili, gember en koriandersteeltjes en zet ze 10 minuten opzij.

Serveer de tomaten op een platte schaal of bord. Bestrooi met het mosterdzaad en korianderblaadjes.

Enjoy!

Dit recept komt uit ‘Simpel’ van Yotam Ottolenghi.