About

Kout & Kitchen is een initiatief van Nina Kout-Arnold, 42 jaar, moeder van een zoon van 11 jaar en een dochter van 8 jaar. Samen met haar man en kinderen woont ze in Den Haag en geniet elke dag weer van lekker eten.

Het concept van Kout & Kitchen is gebaseerd op voedingsadvies en inspiratie voor in de keuken. Aan de hand van online of personal foodcoaching begeleidt Nina je met een persoonlijk voedingsadvies en inspirerende weekmenu’s speciaal voor jou samengesteld. Ze geeft ook kooklessen op maat om haar passie voor food nog beter te kunnen delen. Dat kan zijn voor een groep mannen die nog helemaal niet kunnen koken of voor een groep hobbykoks. Ze inspireert graag anderen – altijd met achterliggende informatie over de producten waar er mee gekookt wordt. 

Nina: “Tijdens mijn opleiding ben ik mij meer gaan verdiepen in de relatie van voeding tot onze gezondheid. Ik heb ontdekt hoe belangrijk gezonde, gevarieerde voeding voor je is en hoe het je welzijn beïnvloedt. Maar bij mij – als ‘bon-vivant’ zijnde – moeten gezond én lekker hand in hand gaan en dat is absoluut haalbaar! Genieten van eten moet juist een feest zijn en ik geloof daarom ook in de 80 % – 20 % regel. Die kleine verandering hier en daar van je eetpatroon zal je makkelijker afgaan dan je van te voren denkt en is uiteindelijk zo waardevol.”

Food career

Voeding is een rode draad door het werkende leven van Nina. Na haar marketing-communicatie studie in Amsterdam heeft ze stage gelopen bij restaurantgids SpecialBite. Ze heeft bij kookschool Keizer Culinair gewerkt, heeft 3 fantastische maanden doorgebracht onder de échte Franse chefs bij de koksopleiding Cordon Bleu in Parijs om de kneepjes van het vak te leren. Daarna heeft ze bij Sanoma op de afdeling Marketing Food gewerkt – waar ze marketing deed voor delicious. magazine en de restaurantgids Lekker. Nadat ze zelf voedingsadvies heeft gekregen, haar eigen eetpatroon heeft aangepast en steeds meer bewuste keuzes ging maken, is ze geïnspireerd om de opleiding Natuurvoedingsadviseur van Sonnevelt Opleidingen (deels geaccrediteerd door de beroepsvereniging BATC) en de opleiding tot Voedingsdeskundige van Kosmeoo Health/ Civas te volgen. Nu kan ze vanuit haar ervaring en expertise weer andere mensen helpen.

Nina: “Ik ben er klaar voor om jou een handje te helpen met inspiratie voor simpele, voedzame gerechten en bovenal te zorgen dat je voor jou de juiste, bewuste keuzes maakt. Zonder dat je hele grote veranderingen in je dagelijkse leefpatroon hoeft te maken. Gezond eten kan zeker ook lekker zijn!”

Heb je ook zin om aan de slag te gaan? Mail dan snel!