Avocado prut op toast met feta en ei

Dit is een ideaal brunch gerecht. Ik at zo’n soort broodje voor het eerst op het strand bij onze favoriete strandtent in Scheveningen – Patagonia. Op dit moment heeft wel bijna elke brunch/lunch tent wel avocado met toast op de menukaart staan. Er is zelfs een all-avocado restaurant – The Avocado Show – in Amsterdam. Dat vind ik dan weer een beetje veel van het goede, maar dit gezonde, groene superfruit komt wel vaak terug in mijn lunch. Het is echt een fabel dat je er dik van wordt, een avocado is rijk aan eiwitten en bevat juist goede vetten die energie geven. Het is ook nog eens goed voor de ogen en de huid.
Ik word heel blij van de combinatie van avocado, feta en ei. We zijn het Patagonia broodje thuis gaan proberen na te maken en vinden het zo top gelukt!

Ingrediƫnten
Voor 2 personen

2-4 plakken (zuurdesem) brood

1 rijpe avocado
1/2 citroen
1 tl komijnzaadjes of gemalen komijn
1/4 feta uit een verpakking
2 (biologische) eieren
Extra vierge olijfolie
Zeezout en vers gemalen peper

Bereiding
Snijd de avocado open en lepel de avocado uit in een kom. Prak deze met een vork, knijp de 1/2 citroen erin uit en voeg de komijn, zout en peper naar smaak toe.

Zet een pan op met kokend water. Kook de eieren tot zacht gekookte eieren, aan de zachte kant (4,5 minuten). Laat ze schrikken.

Doe het brood in de broodrooster en maak ze lekker krokant. Beleg de toast met avocado prut, verkruimel een beetje feta eroverheen. Schil een ei en leg deze op de toast vlak voor het serveren. Snijd het ei open zodat het zachte eigeel eruit druipt. Besprenkel met olijfolie en doe er nog wat zout en peper over heen. Je kunt er ook nog wat gedroogde chili er over heen strooien voor een spicy bite.

Dit gerecht kun je ook serveren met gepocheerde eieren en bijvoorbeeld gerookte zalm en spinazie er nog bij. Ik kies voor zacht gekookte eieren omdat ik het gewoon makkelijker vind.

Enjoy!