Gesmoorde rode kool met balsamico azijn

Dit is zo’n heerlijk winters gerecht. Rode kool – ik ben er meestal niet zo dol op, maar sinds ik deze maak ben ik om. De appeltjes en balsamico azijn zorgen voor een zoet geheel en de venkelzaadjes voor een licht kruidige smaak. Lekker lang laten sudderen.

Ingrediënten
Voor 4 personen

1 ui, geschild en fijngehakt
2 appels, geschild en in blokjes gesneden
1 rode kool, buitenste bladeren verwijderd en grof gehakt
1 el venkelzaad, gestampt
Flinke scheut balsamico azijn
Extra vierge olijfolie
Zeezout en verse zwarte peper
Handje bladpeterselie (blaadjes gescheurd) als garnering

Bereiding
Stamp de venkelzaadjes in een vijzel. Fruit de ui een paar minuten aan in een gietijzeren pan met olijfolie en de venkelzaadjes. Voeg de appel blokjes, kool, zout en peper toe. Laat op een laag pitje 20 minuten sudderen. Voeg de balsamico azijn toe, roer af en toe totdat het een stroperig, zoet geheel wordt – ongeveer een uur in totaal.

Op de foto geserveerd met zoete aardappelpuree en een confit de canard.

Enjoy!