Green juice met boerenkool

Dit is een very, very green juice. Wij gebruiken onze slow juicer vaak. Zo krijgen we in een klap veel goede voedingsstoffen binnen. Je kunt enorm variëren met groente en fruit. Het is ook een perfecte manier om wat er in je groentela ligt op te maken. Zo zijn we tot verrassend lekkere sappen gekomen. Boerenkool gebruik ik graag, omdat het zo rijk is aan vitamines en mineralen. Het is zelfs tot een superfood benoemd. Mega boost voor je immuunsysteem dus.

Mijn favoriete combinatie voor een mooie friszure sap:

1/2 stronk boerenkool (bladeren eraf geplukt – 2 handjes in totaal)
1/2 stronk bleekselderij
2 Granny Smith appels
Optioneel om de sap wat zoeter te maken: 1 peer of 2 kiwi’s (gold)

Bereiding
Snijd alle gewassen groente/fruit in grove stukken en pers ze door de juicer. Drink ‘m meteen op, zo blijven alle vitamines behouden. Of bewaar je sap in een afgesloten fles of iets dergelijks voor de volgende dag.

Als het geen boerenkool seizoen is, dan gebruik ik verse spinazie voor deze sap.