Guacamole

Als het aan mij ligt, zou ik elke dag uitgebreid borrelen. All day – everyday borrelen – yes, please. Zeker met deze guacamole gemaakt met één van mijn favoriete superfruits – avocado. Rijk aan eiwitten en juist goede vetten die je energie geven.

2 rijpe avocado’s
1 tomaat/2 kleine tomaten
1 rode peper
Sap van 1/2 limoen
1/2 rode ui
Klein bosje koriander
Zeezout en peper
Groene tabasco
Worcester sauce
Zeezout en peper

Hak de ui en tomaat in kleine blokjes. Snijd de rode peper in reepjes, verwijder eerst de pitjes.
Snijd de avocado open, verwijder de pit en snijd in plakken en dwars nog een keer, maar laat de schil heel. Lepel de avocado uit in een kom. Knijp de limoensap uit. Prak de avocado met een vork. Ik pureer nooit mijn guacamole, ik houd van een grove guac. Meng de ui en tomaat er door. Scheur de korianderblaadjes en voeg ze toe. Maak het af met een royale scheut worcestersaus, een paar scheutjes groene tabasco, zeezout en peper. Serveer met tortilla chips.

Enjoy!