Komkommer & cashew noedel salade

Dit is een ideaal recept voor de lunch. Simpel, lekker fris en de volgende dag nóg lekkerder omdat dan de smaken in de noedels zijn getrokken. De misodressing zorgt voor die umami-smaakbom! De avocado, komkommer en edamame bonen passen perfect bij elkaar in deze salade. De cashewnoten geven een extra bite.

Miso is een op natuurlijke wijze Japans gefermenteerde sojabonenpasta. Het heeft een beetje een aparte, zoute en zurige smaak. Het is een heerlijke en krachtige smaakmaker voor bijvoorbeeld door de soep, marinades en dressings. Het is een echte umami-bom! Naast zoet, zuur, zout en bitter is er nog de 5e smaak van ‘heerlijkheid’: umami.

Voor 4 personen

Ingrediënten
4 portie noedels – ik gebruik udon noedels
100 g edamame bonen
1 komkommer – in stukjes gesneden
1 avocado – in stukjes gesneden
handje verse munt blaadjes – gescheurd
1 el sesamzaadjes – geroosterd
1 el zwarte sesamzaadjes – als je deze niet hebt verdubbel je bovenstaande
100 g cashewnoten – geroosterd

Misodressing
1 limoen
2 el sesamolie
1 el sojasaus/tamari
2 el rijstazijn
1 el misopasta

Bereiding
Kook de noedels volgens de verpakking. Spoel af met koud water na het afgieten.

Mix alle ingrediënten van de dressing door elkaar.

Hussel alle andere ingrediënten met de noedels en de dressing. Serveer met wat extra cashew noten en een halve limoen. Als je van spicy houdt, dan kun je ook sriracha saus op tafel zetten voor de liefhebber.

Enjoy!

Dit recept komt uit het kookboek ‘Quick & Easy’ van deliciously ella.