Krieltjes-salade met makreel

Deze salade is een keer ontstaan bij ons thuis toen ik op zoek ging naar wat wij nog in huis hadden. De smaken zijn raak bij elkaar. Makreel is een gezonde, vette vis. De makreel maakt de krieltjes-salade daardoor ook smeuïg en de knapperige boontjes zorgen voor een bite terwijl de dressing lekker fris is. Je husselt alles door elkaar, ik vind het een ideaal lunch gerecht voor thuis of mee naar je werk. Ook top om mee te nemen naar een pick-nick op een zomerse dag.

Ingrediënten
Voor 2 personen

400 g krieltjes
2 gestoomde makreelfilets
1 grote hand sperzieboontjes
2 lente-ui, in ringetjes gesneden
1 tl mierikswortel puree
1 el volle biologische yoghurt
1/2 (biologische) citroen
3 el extra vierge olijfolie
zeezout en peper

Bereiding
Kook de krieltjes en sperziebonen gaar. Zorg dat de boontjes niet te gaar zijn waardoor ze nog een stevige bite hebben. Snijd de krieltjes doormidden en de sperziebonen in tweeën. Snijd de bosui in ringen. Scheur de makreel in stukjes. Hussel alles door elkaar als de boontjes en krieltjes zijn afgekoeld. Roer op het laatste moment de dressing er doorheen.

Voor de dressing meng je 3 el extra vierge olijfolie met 1 el volle yoghurt en 1 tl mierikswortel puree. Roer de sap van de 1/2 citroen er doorheen. Zout en peper naar smaak.

Voeg eventueel op het laatst tuinkers en/of peterselie toe.

Enjoy!