Pompoensoep

Jarig zijn met Halloween betekent voor mij een tafel vol lekkere mezze inclusief spooky spinnen en uiteraard pompoensoep!
Pompoen is rijk aan vezels, bevat veel vitamine A en bètacaroteen en is daarom goed voor je ogen en je huid.
1 flespompoen
1 ui – fijngesneden
2 knoflooktenen – fijngesneden
1 liter water
2 bio groentebouillon blokjes
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl kurkuma
1 tl gemalen kardemom
2 cm verse gember – geschild en fijngesneden
Zwarte peper
Zeezout

Extra vierge olijfolie

Goodies voor erbij: koriander, lente ui en geroosterde pompoenpitten

Pita/naan

Bereiding

Was en snijd de pompoen in parten (hard werken). Rooster de pompoen met olijfolie, zout en peper in de oven voor 30 min op 180 graden.

Als de pompoen klaar is, dan fruit je de ui met knoflook in een scheutje olijfolie 3 min. Voeg de kruiden en gember toe. Snijd de pompoen in kleinere stukken, voeg deze toe met peper. Giet het (kokend) water en de bouillonblokjes erbij op middelhoog vuur. Laat het pruttelen voor 15 min. De laatste 5 minuten voeg je de kokosmelk toe. Pureer tot een gladde soep. Serveer met gescheurde korianderblaadjes, lente-ui ringen en geroosterde pompoenpitten. Voor de liefhebber pita of naan reepjes erbij. Tip voor een dip: meng 3 el houmous met 1 el mangochutney.

Enjoy!