Witlof-salade met een waanzinnige dressing

Dit is een ideale bijgerecht, maar ook zeker leuk om als borrelhapje te serveren. Deze herken je vast van borreltjes bij ons thuis. De combinatie van het bittere witlof met die fris-zure dressing is top!

Ingrediënten
Voor 6 personen

2 grote rode witlof
2 grote witte witlof of 4 witte als je geen rode kunt krijgen
een groot handje basilicum, houd wat blaadjes apart voor garnering
1 knoflookteen
½ blik ansjovis in olie
1 tl Dijon mosterd
2 el yoghurt
3 el rode wijn azijn
3 el extra vierge olijfolie
een handje kappertjes

Bereiding

Snijd de onderkant van de witlof eraf en pluk de bladeren eraf. Leg deze mooi neer op een schaal.
Doe alles (behalve de witlof) in een hoge mengkom en pureer het met een staafmixer tot de dressing. Voeg er 1 el water bij om het wat gladder te maken indien nodig.
Serveer de salade met de dressing eroverheen en wat basilicum blaadjes en kappertjes eroverheen gestrooid. Top het af met vers gemalen peper.

Enjoy!

Dit recept + beeld komt uit ‘Jamie’s 30 minute meals’.