Zeebaars met pittige zoete aardappelpuree

Wow, dit is echt een smaakexplosie! Een succesnummer voor een diner met vrienden. Je zet de houten plank midden op tafel en smullen maar met zijn allen.

Ingrediënten
Voor 4 personen

700 g zoete aardappel
2 limoenen
handje koriander
2 el mango chutney
½ verse rode peper
soja saus of tamari
8 plakken pancetta – niet al te dun gesneden
4 x 150g zeebaars filets met huid
1 tl venkelzaad
1 citroen
extra vierge olijfolie
zout en peper
grote houten (snij)plank

Bereiding
Bak de pancetta plakken knapperig in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Zet de pancetta even apart.

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe ze in een pan met kokend water en kook ze ongeveer 10 minuten of totdat ze zacht zijn. Giet af.

Leg de zeebaars filets met de huid naar beneden in de hete koekenpan. Maal de venkelzaad fijn in een vijzel en sprenkel deze over de filets heen met wat zout en peper. Rasp de citroenzest over de vis heen. Snijd de citroen in parten.
Op de houten plank snijd je de koriander en de rode peper fijn. Voeg de mango chutney, een scheut soja saus en olijfolie en limoensap toe. Hak en mix alles door elkaar.
Intussen controleer je of de vishuid lekker krokant is, dan draai je de filets om.

Als de zoete aardappel blokjes gaar zijn, dan leg je deze op de chutney prut en prak je de zoete aardappel fijn. Dit kan met een vork of zelfs met een pureestamper. Hussel alles door elkaar. Zoals Jamie het zou doen.
Leg de zeebaars filets op de plank met de puree. Verdeel de pancetta erover. Nog wat extra limoensap en koriander als garnering. Leg citroenparten er ook bij.
Mooi meegenomen: De zoete aardappel bevat veel meer vitamines en vezels dan de gewone aardappel en je verbrandt hem langzamer waardoor er minder pieken ontstaan in je bloedsuikerspiegel.

Enjoy!

Dit recept komt uit ‘Jamie’s 30 minute meals’.