Zoete aardappel tortilla’s met feta, avocado- en jalapeños saus en pickled red onions

Dit is het recept voor heerlijke vega tortilla’s. Een mooie combi van zoet, friszuur en pittig. De avocado- en jalapenos saus geeft de tortilla’s ook nog een goede kick. It’s Mexican night – geserveerd op de feestelijke, felrode koraalborden van Catchii.

Voor 4 personen
Ingrediënten

1 grote zoete aardappel
100 gram feta
Gemengde sla
Chili vlokken
Tortilla’s
1 rode ui/witte wijn azijn/water/suiker/zout

Pickled red onions kun je een dag van tevoren maken. Ik heb ze vaak in een weckpotje staan in de ijskast. Je mengt 1 kop azijn met 1 kop water. Verwarm het in een pan, voeg 1 el suiker toe en een snufje zout. Meng dit totdat de suiker is opgelost en laat het afkoelen. Snijd de rode ui in ringen en zet in een potje met het azijnwater in de ijskast.

Avocadosaus
1 avocado
1 el jalapeños (in het zuur)
handje koriander
1 el Griekse yoghurt
1 limoen (sap)
Zeezout en peper
Extra vierge olijfolie

Pureer alles door elkaar tot een gladde saus.

Bereiding
De zoete aardappel schil je en snijd je in blokjes. Deze bak je in de oven, zodat ze lekker zoet worden. 25-30 minuten op 180 graden in de ovenschaal met olijfolie, chili vlokken, zout en peper eroverheen.
Bereid de tortilla’s volgens de verpakking. Verdeel de avocadosaus over een tortilla, daarna blokjes zoete aardappel met feta en top het af met sla en pickled red onions.

Enjoy!