Oercrackers

De eerste keer dat ik oercrackers maakte was tijdens mijn opleiding tot Natuurvoedingsadviseur. Ik vond ze eigenlijk een beetje muffig, maar na verschillende recepten uitproberen heb ik nu de topper gevonden dankzij @thelittlecherrytree. Deze crackers zijn écht lekker, knapperig en voedzaam.

Heerlijk met houmous, radijsjes en alfalfa of met plakjes avocado. Of voor bij mijn harira soep.

75 gr zonnebloempitten
50 gr pompoenpitten
15 gr gebroken lijnzaad
35 gr chiazaad
15 gr sesamzaad
10 gr zwarte sesamzaad
Snufje zout
1 el vloeibare honing
170 ml water

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng alle ingrediënten in een kom en laat het 15-20 minuten rusten totdat al het water is opgenomen. Smeer het uit over een met bakpapier beklede bakplaat tot het ongeveer 3 mm dik is. Zet het in de oven voor 50-60 minuten, houd het in de gaten, als de zijkanten te donker worden kun je de oven steeds lager (150/140 graden) zetten. Halverwege flip ik ‘m altijd zodat de onderkant ook krokant wordt. Laat het afkoelen voordat je het in stukjes breekt.

Enjoy!