My Kitchen Hero #1: Jamie Oliver

Ik trap af met… Jamie Oliver!
Mijn held. Als ik een gerecht van hem maak, wat altijd goed lukt en heerlijk smaakt, dan denk ik: ‘Jamie zou trots op mij zijn.’ Ik ben fan van Jamie al vanaf het begin. Zijn eerste kookboek ‘The Naked Chef’ was voor mij een openbaring. Ik had nog nooit zo’n simpel kookboek gezien. Geen ellenlange ingrediëntenlijst, geen ingewikkelde bereiding. Hij maakt koken zo toegankelijk. “A little bit of this, a little bit of that. Just whack that fantastic chicken into the oven.” I love it.

In de tijd dat ik bij delicious. magazine werkte heb ik het geluk gehad dat ik hem een keer mocht ontmoeten. Yehesss. Hij had de tijd genomen om voor een aantal van onze lezers zijn nieuwste boek te signeren: Jamies’s Amerika. Hij was heel relaxed en grappig, super spontaan en volgens mij een tikkeltje dyslectisch… Hij vroeg aan mij hoe je delicious moest spellen, een woord dat hij toch zeer regelmatig gebruikt.

Toen ik mijn koksopleiding op Cordon Bleu volgde in Parijs werd op een dag aan de leerlingen gevraagd wie onze favoriete chef was. Alain Ducasse, Paul Bocuse, Joel Robuchon kwamen als namen voorbij en ik riep vrolijk Jamie Oliver. De zaal viel stil en ik werd zowat uitgelachen door de arrogante Franse chefs die ons opleidden. Nou, zijn kookstijl is misschien niet zo verfijnd, maar wat mij betreft heeft hij voor een ware food revolution gezorgd en heeft hij veel huishoudens over de hele wereld aan het koken gekregen. Chapeau!

Mijn favoriete kookboeken:

  • The Naked Chef
  • Jamie’s Italië
  • Jamie’s 30-minute meals
  • Jamie – 5 ingrediënten

Mijn Top 3 gerechten van Jamie Oliver van dit moment: